O, dünyaca ünlü bir süper model ve yine dünyaca ünlü bir girişimci olan Elon Musk’ın annesi… 70 yaşını geçmiş olmasına rağmen modellik kariyeri bitmeyen Maye Musk, aynı zamanda bir diyetisyen. Şimdilerde kendisini Bir Kadın Plan Yaparsa adlı kitabı ile daha yakından tanıdığımız Maye Musk kitabıyla ilgili katıldığı Destek Talks yayınında yazma süreci ve yaşamıyla ilgili birbirinden ilginç anekdotlar aktardı.“Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

Destek Yayınları’ndan çıkan kitabı Bir Kadın Plan Yaparsa kitabevi raflarında çok satanlar listelerinden düşmeyen Maye Musk Türkiye’deki okurlarla buluşmasının heyecanını taşıdığı bu yayında yaşamıyla ilgili çok özel bilgiler verdi.

Yaşadığı zorluklarla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Maye Musk, çocuklarını alıp kaçmak zorunda kaldığı eski evliliği ve boşanma süreci konusunda samimi açıklamalarda bulundu:

“… boşanabileceğim bir kanun yoktu. Sonra şiddetli geçimsizlik kanunu geldi. Çocuklarımı aldım ve kaçtım. Boşanmak için bunu kullanacağım dedim. Zordu ve aynı zamanda korkunçtu. Öyle birinden kaçmak çok korkunçtu. Şanslıydım. Kısıtlayıcılık kuralı koydular. Çok uyduğunu söyleyemem ama yine de… Korkunç bir dönemdi ama her gün değil. Öyle biriyle yaşayınca her gün korkuyorsunuz. Ama kaçınca ve her şeye baştan başlayınca korktuğum şey yeteri kadar para kazanamayıp çocuklarımı doyuramayacak olmaktı. Maddi anlamda biraz rahat hissetmeye başlamam 1 yılı buldu.”

Sohbetin tamamını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: